Trasverket

Trasverket

Söndag på Kopparträdet

ÖvrigtPosted by Åsa Sun, November 23, 2014 17:12:40
Idag har jag jobbat på Kopparträdet, alla inblandade turas om att bemanna butiken, så idag var det min dag. Trots en riktigt regnruskig dag var det många som letade sig till gruvområdet i Falun.

Mia har haft sömnadskurs den här helgen, så det var ett gäng som satt och knåpade med sömmar av olika slag i arbetsrummet. Det är extra roligt att jobba när det fullt med folk i huset.

I butiken har julen börjat flytta in, färgtemat blir allt mer rött och man kan nu hitta små tomtar på olika produkter. Och alla ljus! Hur skulle vi klara oss utan alla ljus nu när det är så grått och trist ute?!
Positiv energi

InspirationPosted by Åsa Thu, November 20, 2014 22:26:53
Sitter nu med en kopp te och tar det lugnt efter en lång dag. Jobbade hemma på förmiddagen med pappersgöra som samlats på hög, cyklade iväg och jobbade i Blå Snigelbutiken till klockan sex och fortsatte sedan till Kopparträdet där det var möte och inspirationskväll med medlemmar. Puh!

Kopparträdet har verkligen blivit ett hus att trivas i! Det ger sådan energi att vara där och träffa alla kreativa människor. Nu från december kommer det in en hel drös med nya medlemmar, både lång- och kortvariga. En del finns bara i butiken under jul, och några andra kommer förhoppningsvis att stanna kvar i huset året om.

Bilden nedanför är från reportaget i Mitt Dalarna tidigare i höstas. Nog växer vi!!


Tillbaka igen

MattorPosted by Åsa Wed, November 19, 2014 20:40:24
Äntligen en matta att visa på bild! Min jeansmatta som jag har hållit på med väldigt länge är äntligen färdigmonterad. Med ficka och allt!

Den här hösten har varit full av jobbigheter så vävningen har fått vänta. Nu har jag letat mig tillbaka till vävstolen och en ny varp är på plats. Tre björkmattor är beställda så det är väl bara att sätta fart igen!
färg och form

InspirationPosted by Åsa Mon, September 29, 2014 10:01:14
Tänk så mycket man kan påverkas av färg, iallafall jag. Ständigt. I lördags hade jag och Anna Östlund (numera även kallad Rosengångs-Anna) ett samtal om just färg... och lite annat. Jag blir så glad av färger, i rätt miljö är alla bra. (Fast jag erkänner att rosa är inte min favorit!)
När det gäller former gillar jag runda mjuka former bäst, men även det kantiga och hårda är väldigt intressant att jobba med. På rätt ställe gäller även här!
Vallmokapseln är en väldigt lyckad form, undrar vem som uppfann den?Det gula huset

ÖvrigtPosted by Åsa Sun, September 21, 2014 16:24:01
Nu var det ett tag sen jag skrev här på bloggen, men det har verkligen varit fullt upp!
Hantverksgruppen Kopparträdet tar en hel del tid, det är så mycket roligt som ska fixas där och så försöker jag hinna göra en del keramiksaker och väva.
Det gula huset vid gruvan är verkligen ett härligt ställe att vara i om dagarna, och nu börjat det bli dags för en del kvälls- och helgkurser också. Det blir kul att se hur det kommer att funka när huset fylls med kursdeltagare på kvällar och helger. Blomsterbinderi och sömnadskurser är inplanerade, och en helgkurs i skinnsömnad står också i almanackan.Värmebölja

ÖvrigtPosted by Åsa Mon, August 04, 2014 13:23:39
I dag är det visst värmerekord här i Falun, det känns kan jag säga! Jag jobbar för åttonde dagen i rad nu och det har varit varmt varenda dag, och särskilt idag. Det är faktiskt så att jag tror att dom där tåliga turisterna som besöker gruvan också har kroknat lite, det är väldigt lugnt här just nu. Men jag sitter inte sysslolös direkt, jag har en hel del som ska fixas.

Det är roligt med alla besök vi har haft här i huset tills nu, många vänner och bekanta, men också helt okända människor som ger beröm till oss. En hel del saker på våra hyllor säljs också, och två av mina mattor har fått nya hem! Det ska bli spännande att se hur hösten blir här, vad som kommer att hända här i huset då. En del kurser är inbokade, så jag gissar att det inte kommer att bli öde bara för att turistsäsongen är över.


Lerknådning

KeramikPosted by Åsa Sat, July 19, 2014 18:18:29
En vecka har vi nu haft vårt nya hus öppet för besökare. Det har varit otroligt mycket jobb inför allt detta, mer än vi anade! Fast det är roligt jobb när man kan styra själv över hur det ska vara. Och det känns så kul när vi får beröm för det vi har gjort.
Nu fortsätter vi att ha öppet varje dag och samtidigt måste jag knåda till nya får och gökpipare, det har sålts en hel del den här veckan! En matta har fått ny ägare dessutom!Vilken vecka!

ÖvrigtPosted by Åsa Sat, July 12, 2014 10:21:35
Vilken vecka det har varit!
Helt otrolig sommarvärme där temperaturen har legat runt trettio grader varje dag, och mitt i detta har vi jobbat för fullt för att få lokalen i ordning till öppnandet, jag kan bara sammanfatta med ett ord - svettigt!
Att starta upp en verksamhet mitt i sommaren är inte helt ultimat om man vill att saker ska gå smidigt, allt tar flera gånger längre tid än normalt (speciellt hos Bolagsverket). Så att få ihop alla delar har varit ett väldans trixande.
MEN, så i går slog vi till slut upp portarna officiellt till Kopparträdet! Så nu finns det en ny hantverksbutik med öppna ateljéer, kursverksamhet och annat kul inne på gruvområdet i Falun! Och så fint det blev! Massor med fina saker fyller hyllorna i butiksdelen och i våra arbetsrum kan vi nu arbeta på.
En hel del folk besökte oss i går och vi fick mycket beröm, kul! Så nu jobbar vi vidare för att få in ännu fler duktiga hantverkare till vår verksamhet.

Next »